Grondstoffen: een verhaal op zich

Over grondstoffen voor de thuisbakker valt veel te vertellen. Goede grondstoffen vinden van goede (professionele) kwaliteit is niet altijd eenvoudig voor een hobbybakker. Daarom verdienen de grondstoffen een toegewijde categorie op de website van De Thuisbakker.

Als professional kan je makkelijk aan goede grondstoffen geraken. Er zijn in België tientallen groothandelaars voor bakkers. Maar voor de thuisbakker is dat toch iets moeilijker.

Goede grondstoffen vinden

Mijn zoektocht naar goede grondstoffen heeft toch wat voeten in de aarde gehad. Ja je kan in België terecht bij diverse supermarkten en bij een keten van “Den boerenbond”. Maar alhoewel je met die producten al aardig aan de slag kan.

Toch zijn ze niet van een professionele kwaliteit. Of zoals mijn vader ook al zei over goed materiaal voor een thuisbakker, thuis kan je geen brood bakken als een bakker, je kan simpelweg niet aan de juiste grondstoffen geraken. Dat was een hele tijd terug. Nu is er internet en heel wat bak winkels die goede grondstoffen verkopen.

Ik zal je dus meenemen in een zoektocht naar de juiste ingrediënten om je broodje altijd te doen slagen. Een broodje met goede ingrediënten boordevol smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Website met liefde gebakken door Website4All .
© Copyright 2024. Alle rechten voorbehouden